Ben jij al helemaal klaar om weer lekker buiten te kunnen genieten van de lentezon, maar is je tuin dat nog niet? Wij geven je een aantal tips voor het lente klaar maken van je tuin, zodat jij in alle rust kunt genieten van het lekkere weer!

Snoeien

April is de perfecte maand voor het snoeien van de heg. Snoeien is om verschillende redenen belangrijk:

  • Voor het mooi in model houden van de heg;
  • Om wildgroei te voorkomen;
  • Wanneer planten, struiken en bomen op de juiste manier gesnoeid worden, bloeien ze mooier.

Goed snoeien begint met goed en scherp gereedschap. Een botte snoeischaar veroorzaakt namelijk rafels rond de snoeiwond en dit geeft vervolgens kans op aantasting van bijvoorbeeld schimmels. Het snoeien van de haag is heel gemakkelijk met een elektrische heggenschaar. Bij de aankoop moet je er op letten dat de heggenschaar goed in de hand ligt en niet te zwaar is. Klik hier voor het assortiment heggenscharen van Detuinmachineshop.

Gazon

De temperaturen beginnen te stijgen en het gras begint te groeien. Het is dus weer tijd voor de eerste maaibeurt. Voor het onderhouden van je gazon, hebben we een aantal tips op een rij gezet:

  • Het is belangrijk om het gras regelmatig te maaien in het voorjaar, om zo het gras mooi en gezond te houden. In verwilderd gras kunnen namelijk gemakkelijk kale plekken ontstaan en er groeit meer onkruid en mos in. In het voorjaar kan het gras iedere week gemaaid worden.
  • Ook is het beter om het gras niet te kort te maaien. Kort gras heeft meer kans op uitdroging en slijtage. Je kunt je gras het beste maaien tot een hoogte van 3 tot 4 cm.
  • Voor zowel je grasmat als je grasmaaier, kun je het beste maaien bij droog weer. Bij droog weer wordt het gras mooier afgesneden en wordt verstopping in de maaier voorkomen.

Detuinmachineshop heeft een groot assortiment aan grasmaaiers en voorziet je van de juiste informatie bij het aanschaffen ervan. Klik hier voor het assortiment.

Heb je toch last van mossen of dode grassen in je gazon? Dan kun je deze viltlaag, zoals deze wordt genoemd, gemakkelijk weghalen met behulp van een verticuteermachine. Verticuteren hoeft niet zo vaak als maaien. Gemiddeld genomen is twee keer per jaar voldoende, waarbij de eerste keer in april of mei plaatsvindt. Bij veel mosgroei kun je een tweede keer verticuteren in september of oktober.

De verticuteermachines van Detuinmachineshop zijn hier te vinden.

Terras reinigen

April is begonnen en nog even en we kunnen weer lekker buiten zitten. Voordat het zo ver is willen we natuurlijk eerst ons terras van een onderhoudsbeurt voorzien. Op het terras is na de herfst- en winterperiode vaak een groene aanslag te zien, wat voor grote ergernis zorgt. Je bespaart jezelf een hoop werk door het terras te reinigen met een hogedrukspuit. Let er wel op dat je begint met een lage druk en dat je vanuit daar de druk (indien nodig) opvoert en dat je een goede terrasreiniger gebruikt. Op deze manier voorkom je dat je de tegels onnodig beschadigt met een te hoge druk.

Als je dan toch bezig bent met het reinigen van je terras kun je ook direct je tuinmeubelen meenemen in de grote schoonmaakbeurt. De hogedrukreinigers zijn namelijk ook geschikt voor het reinigen van al je tuinmeubilair. Voor het reinigen van je meubelen kun je gebruik maken van een spuitlans of een wasborstel.

Klik hier voor het volledige assortiment hogedrukreinigers.

Onkruid verwijderen

Onkruid is voor velen een grote ergernis, maar gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om het onkruid gemakkelijk en snel te verwijderen:

  • Door met een borstelmachine over het onkruid te vegen, verdwijnen de bovengrondse delen van het onkruid. Na het borstelen hoef je alleen nog het vrijgekomen materiaal op te ruimen.
  • Met branders kun je op een treffende en milieuvriendelijke manier onkruid verwijderen zonder gebruik te maken van chemische middelen. Een brander zorgt ervoor dat het onkruid eenvoudig tot op de wortel uitdroogt en afsterft.
  • Zoals al eerder gezegd kun je met een hogedrukreiniger je terrastegels en tuinmeubelen eenvoudig schoonmaken. Daarnaast kun je de hogedrukreiniger inzetten voor het verwijderen van het onkruid tussen de tegels. Met de hogedrukreiniger spuit je letterlijk het onkruid tussen de tegels weg.

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van een borstelmachine of een hogedrukreiniger is het aan te raden om na het borstelen of spuiten de voegen tussen de tegels te dichten. Dit doe je met fijn invoegzand. Voor alle onkruidbestrijdingsmiddelen van Detuinmachineshop klik je hier.

Hulp nodig bij het vinden van het juiste gereedschap? Kom langs in de winkel of neem contact op met de klantenservice van Detuinmachineshop.nl.